Nieuw van Greenlight. De Volkswagen T2 Panel Van,
1971 Volkswagen T2 Panel Van met Surfboards , special edition The Hobby Shop Series 4

Volkswagen Model : T2 Panel Van Omschrijving : 1971 Volkswagen T2 Panel Van with Surfboards *The Hobby Shop Series 4*
273652 click on the picture to order

New from Greenlight, the 1971 Volkswagen T2 panel van in a special eidiotn The Hobby Shop series.

De Volkswagen Type 2, zoals deze bus officieel heet, gebaseerd op het type carrosserie, ook wel genoemd de Transporter, Kombi of Microbus, of, in de volksmond, de Bus (US),de Camper (UK) of hippiebusje is een frontstuur gesloten bus (panel van) die voor het eerst in 1950 door de Duitse autobouwer Volkswagen werd geïntroduceerd als het tweede model.  De transporter was, in navolging van het type 1 (Beetle / kever / Käfer) door de fabriek aangeduid als Type 2.
Als een van de voorlopers van personen en goederenvervoerbussen gaf het Type 2 aanleiding tot frontstuur bussen bij concurrenten in de Verenigde Staten in de jaren 1960, zoals de Ford Econoline, de Dodge A100 en de Chevrolet Corvair 95 Corvan, de laatste die de achter-motor aanpaste op dezelfde manier waarop de VW Type 2 gelijk aan het Type 1 aanpaste.
De Europese concurrentie omvatte de Citroën H Van 1947-1981, de Renault Estafette 1959-1980 (beide FF-lay-out) en de Ford Transit uit 1953-1965.

Japanse fabrikanten introduceerden ook vergelijkbare voertuigen, zoals de Nissan Caravan, Toyota LiteAce en Subaru Sambar.
Net als de Kever heeft het busje wereldwijd talloze bijnamen gekregen, waaronder de “microbus”, “minibus”, en vanwege de populariteit tijdens de tegencultuurbeweging in de jaren zestig is “Hippie van / bus” het populairste .
In Brazilië stond de laatste fabriek in de wereld waar de T2 series of Type 2, tot 31 december 2013 werd geproduceerd. het model werd gestopt door de strengere regelgeving in het land. Met het stoppen van dit model stopte ook de productie van Volkswagens met de motor achterin.